Man with beard

Dit stuk van Edwin de Groot is geïnspireerd op “Men with beards” van The Barbershop.

Voor de vervaardiging van de kunstwerk heeft Edwin naast houtbewerking gebruik gemaakt van een schildertechniek waarbij roesteffect is toegepast. Het resultaat is een stoer kunstwerk met uitgesproken karakter.

Wil je dit of een van de andere kunstwerken van Edwin kopen, neem dan contact op via de Burghwall

Over Edwin de Groot

Edwin de Groot uit Venray exposeert deze zomer en herfst in de Burghwall. Vanaf augustus hangen er in de gang van de Burghwall een aantal werken van een bevriende kunstenaar uit Venray. Edwin is geboren in Uden en tegenwoordig woonachtig in Venray. Tijdens zijn tienerjaren heeft hij een tijdje in Edam gewoond en heeft nog steeds een band met ons mooie stadje.

Door de jaren heen heeft Edwin een zeldzame, unieke kunststijl ontwikkeld door zijn houtbewerkingsvaardigheden te combineren met zijn steeds verder groeiende schilderskwaliteiten. Van oorsprong maakte hij geboorteborden, welke zeer gewaardeerd en lokaal veel gevraagd werden. Steeds vaker werd hem gevraagd om speciale projecten uit te voeren met onderwerpen als voetbal en popmuziek.

Met de verdere ontwikkeling van zijn houtbewerkingsstijl en support van personen aan de kunst academie groeiden ook zijn schilders kwaliteiten en kregen zijn werken steeds meer een levendige uitstraling. Of zoals hij zelf zegt “een ziel”. De werken hebben inmiddels een alom gerespecteerde status gekregen. Omdat Edwin een aversie heeft tegen productiewerk, zal ieder van zijn werken een “One-off” zijn en dus exclusief.

Op verzoek kan hij uw eigen favoriete project creëren, tevens zijn we werken welke nu in de Burghwall tentoon gesteld worden te koop.