The Symbol

Dit kunstwerk staat voor “The Symbol” van Prince.

Prince Rogers Nelson (Minneapolis, Minnesota, Chanhassen, Minnesota USA, 07-06-1958 – 21-04-2016), beter bekend onder zijn artiestennaam Prince, was een Amerikaans popartiest in de funk- en rocktraditie. Naast zanger, componist, gitarist, toetsenist en bassist was hij danser, platenproducer, filmregisseur en acteur.

Prince noemde zichzelf een tijd lang ‘The Artist Formerly Known as Prince’, zonder zichzelf een nieuwe naam te geven. Hij gebruikte het intussen wereldberoemde teken hieronder. De reden voor deze actie was onenigheid met zijn platenmaatschappij. Het symbool zelf heeft overigens wél een naam “Love Symbol #2”.

Een indringend stuk met een verhaal erachter.

Wil je dit of een van de andere kunstwerken van Edwin kopen, neem dan contact op via de Burghwall

Over Edwin de Groot

Edwin de Groot uit Venray exposeert deze zomer en herfst in de Burghwall. Vanaf augustus hangen er in de gang van de Burghwall een aantal werken van een bevriende kunstenaar uit Venray. Edwin is geboren in Uden en tegenwoordig woonachtig in Venray. Tijdens zijn tienerjaren heeft hij een tijdje in Edam gewoond en heeft nog steeds een band met ons mooie stadje.

Door de jaren heen heeft Edwin een zeldzame, unieke kunststijl ontwikkeld door zijn houtbewerkingsvaardigheden te combineren met zijn steeds verder groeiende schilderskwaliteiten. Van oorsprong maakte hij geboorteborden, welke zeer gewaardeerd en lokaal veel gevraagd werden. Steeds vaker werd hem gevraagd om speciale projecten uit te voeren met onderwerpen als voetbal en popmuziek.

Met de verdere ontwikkeling van zijn houtbewerkingsstijl en support van personen aan de kunst academie groeiden ook zijn schilders kwaliteiten en kregen zijn werken steeds meer een levendige uitstraling. Of zoals hij zelf zegt “een ziel”. De werken hebben inmiddels een alom gerespecteerde status gekregen. Omdat Edwin een aversie heeft tegen productiewerk, zal ieder van zijn werken een “One-off” zijn en dus exclusief.

Op verzoek kan hij uw eigen favoriete project creëren, tevens zijn we werken welke nu in de Burghwall tentoon gesteld worden te koop.